VÍZUM USA, ESTA

ONLINE VÍZUM DO USA JEDNODUŠE

Pro občany ČR, kteří chtějí navštívit USA, platí od roku 2008 tzv. bezvízový styk. Je tomu tak díky programu Visa Waiver Program, který umožňuje občanům některých států cestovat do USA bez víza po dobu až 90 dnů.

K vycestování budete potřebovat platný biometrický cestovní pas (platnost pasu min. 6 měsíců od data návratu) s platnou cestovní autorizací ESTA (Electronic System of Travel Authorization).

VÍZUM USA, ESTA
Pavla Janková
Garant destinace USA

"Vidět New York byl můj dětský sen a objevování Ameriky je stále mým koníčkem."

neváhejte se na nás obrátit
+420 774 780 948, +420 228 224 970

Jak získat ESTA

Žádost o vystavení autorizace se podává elektronicky - v českém jazyce ji najdete zde.

ESTA se váže k cestovnímu pasu, se kterým budete vstupovat na území USA, a který budete potřebovat k vyplnění žádosti.

Všechny informace je nutné vždy uvádět pravdivě.

Žádost se vyplňuje bez diakritických znamének a doplňující informace se píší v anglickém jazyce.

Schválení registrace vám bude potvrzeno nejpozději do 72 hodin.

Žádost o autorizaci ESTA doporučujeme vyplnit min. 1 měsíc před vaší cestou, abyste při případném neudělení měli čas zažádat o vízum na ambasádě v Praze.

Kolik ESTA stojí?

Poplatek činí 14 USD, platí se platební kartou nebo PayPal při autorizaci.

Jak dlouho ESTA platí?

Autorizace je platná 2 roky (ale platí, že doba jednoho pobytu nesmí přesáhnout 90 dní).

Je-li platnost cestovního pasu kratší než 2 roky, autorizace zaniká s jeho platností.

Kdy nemohu cestovat s ESTA?

Pokud jste navštívili některé z následujících zemí: Irák, Sýrii, Irán, Sudán, Libyi, Somálsko nebo Jemen po 1.3.2011 nebo nesplňujete některé podmínky pro udělení autorizace musíte si zažádat o vízum do USA na ambasádě - více zde.

VÍZUM

Do USA lze také vycestovat s platným vízem v cestovním pase (platnost pasu min. 6 měsíců od data návratu).
Podmínky vašeho pobytu v USA se pak řídí typem uděleného víza.

Kontakt na US ambasádu v Praze:
U.S.Embassy Prague
Tržiště 15 118 01
Praha; Malá Strana
Tel: +420 257 022 000

Výše uvedené platí pro občany ČR, kteří cestují za účelem turistiky a nemají v plánu překročit povolenou dobu pobytu 90 dní.

Doporučujeme kontrolu platnosti pasu.

Pro případné dotazy k vstupním formalitám nás prosím kontaktujte.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Klient je vždy povinen splňovat vstupní a vízové podmínky tranzitní i cílové destinace, CK nenese odpovědnost za případné odepření vstupu do země či přepravního prostředku.

 
hledej